• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Het nieuwe jaar maar ook de donkere, gure, koude en druilerige dagen. De winter is in volle gang, de dagen zijn korter en de nachten lang en koud. het is The Blue Monday, completely depressed . Sombere stemming voor de meeste, een wintertijd die snel voorbij moet gaan.

Samen kijken we uit naar de lente, een periode waar de winterdip weer snel vergeten is.

Hoe kun je nu zelf zorgen dat je zo fit mogelijk de winter in gaat en het nieuwe jaar goed begint.

Ze je doelen op papier, en beantwoord daarin de volgende vier vragen;

1.       Wat wil ik bereiken?

2.       Wat moet ik er voor doen?

3.       Wat moet ik er voor laten?

4.       Wie kan me er mee helpen?

Als je nu deze vragen eens kritisch gaat beantwoorden, dan ga je zeker dit jaar een of meerdere doelen bereiken of het nu gaat om een sportprestatie, een aanpassing in je financiële uitgaven het verbeteren van je tijdsindeling

Ik weet zeker dat er lezers zijn, die aan de Amstel Gold Race toer editie toereditie gaan meedoen, Probeer er nu al voor te zorgen dat je straks goed voorbereid van start kan gaan. Het kan zeker als je de vier vorige punten gaat beantwoorden

Wat wil ik bereiken: de finish, een gouden plak, een rond wiel, afvallen, bijkomen, prestatie verbetering of wat anders?

Wat moet ik er voor doen: Iedere week voldoende kilometers fietsen zodat ik mijn benen en lichaam voldoende kan trainen om de race uit te fietsen. Maak een trainingsschema voor de komende maanden en zorg dat je hier niet of nauwelijks van gaat afwijken. Neem voldoende rust en zorg voor regelmaat.

Je moet er voor zorgen dat je niet met al te veel overgewicht op de fiets ga zitten want deze kilo’s moet ik allemaal meeslepen. Ik zorg dat ik eens het parcours vooraf heb bekeken en indien mogelijk ook door deze buurt ben gefietst. Het parcours is toch al bekent. Ik zorg dat mijn uitrusting  (fiets, kleding, schoeisel en voeding) op orde is. Kijk eens rond of er in de buurt niet een goedkoop onderkomen is waar je kunt verblijven zodat je in de ochtend niet vroeg in de auto moet stappen wanneer je een lange afstand moet afleggen om op de wedstrijdlocatie te komen. Tot slot kijk ik eens in je eigen omgeving of er een fysiotherapeut of masseur is die mij voor en achteraf kan soigneren.

Wie kan me er mee helpen: Een rijwielspecialist kan altijd je fiets controleren om te kijken of deze nog op orde is. Een gladde band of een beschadigde velg, remblokje kan al snel voor problemen zorgen.  De Sportvoedingscoach kan op het gebied van voeding en supplementen  een belangrijke rol spelen en een fysiotherapeut of masseur kan zorgen dat je lichaam goed verzorgt gesoigneerd  wordt.

Wat moet ik er voor laten:  Eigenlijk hoef je er niet zo veel voor te laten, wanneer je zorgt voor een juiste planning en trainingsschema dan heb je dit al goed geregeld. Zorg je dat je voor zeker 80% gezond doet eten dan zal je voeding goed op orde zijn.  Zorg dat er regelmaat zit in je voeding en neem voldoende nachtrust, je lichaam is een biologisch klok en hoe beter deze is afgesteld des te beter je kunt presteren. Verzorg je materiaal net als je zelf wanneer je daar ook goed mee omgaat dan is het dus in een perfecte conditie.

Nu heb je toch een idee hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je je doel kunt bereiken. Is het niet de Amstel Gold Race dan zal het zeker een andere leuke, mooie en lange koers zijn. Twijfel je nu nog aan je zelf of je het wel aankunt of wil je meer weten over hoe om te gaan met je voeding, neem dan contact met mij op.

Ieder persoon kan zijn eigen top bereiken maar dan moet je er wel alles aan willen doen om dit te willen bereiken. Uiteindelijk hebben winnaars een plan en verliezers een excuus

De volgende blog gaat over hoe gezond, de lente ingaan!