• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Allemaal in de winterslaap modus

Tegenwoordig is iedere auto voorzien van een berg elektronica, van een groot digitaal scherm in het middenconsole tot een front en backcamera die alle details registeren. We eisen steeds meer van een nieuwe auto en hebben ook steeds meer wensen voor in de auto.

Als we dan ook nog eens de keuze maken voor de brandstof dan zien we steeds vaker auto’s die elektronisch worden opgeladen. De groene oplaadpunten komen met bosjes uit de grond. Steeds vaker en vooral korter willen we de auto opladen want we moeten vooral kunnen rijden.

Valt het jullie ook op dat er veel mensen zich moe voelen of zelfs futloos zijn? In de ochtend komen ze met moeite uit bed en als ze op zijn kijken ze alweer smachtend uit naar het moment dat ze hun bed in mogen.
Als je dan vraagt waar het aan ligt dan krijg je al snel een antwoord van “ik heb het druk, veel werken, een druk privéleven en ook nog eens veel sporten. Kortom geen tijd om te rusten. Als je dan doorvraagt blijken ze veelal een multivitamine te slikken of andere “energiedrankjes” om de dag door te komen.

Maar waar ligt dit nu dan aan? De winterperiode waarin we minder (zon)licht zien of is er een andere reden? Door het hectische leven waarin we de hele dag van links naar rechts rennen, boodschappen moeten doen, de kinderen moeten bezighouden, gaan sporten en dan ook nog een druk zakelijk/sociaal leven hebben is het toch wel te begrijpen.
Vraag je zelf eens af hoevaak je de tijd voor je zelf neemt? Waarschijnlijk ben je er nog nooit mee bezig geweest maar een rustpunt zal er voor zorgen dat je weer met beide benen op de grond komt te staan.

Meer energie

Maak voor je zelf de regel dat je minimaal 30 minuten per dag voor je zelf uittrekt. Er zijn zoveel momenten dat je even kunt afschakelen.
– Een verplichte wandeling van 30 minuten. Op deze manier haal je niet alleen een frisse neus maar kun je ook even lekker afschakelen.
– Laat de telefoon eens bewust liggen of zet hem op stil. Een telefoon is om te bellen en niet om deze de hele dag vast te houden of het je belangrijkste bezit is.
– Ga met lekker weer met de fiets en niet met de auto. Een korte inspanning is goed om even je geest vrij te maken en geeft je veel energie.
– Als je zelf je afspraken in doet plannen hou dan eens rekening met je pauze en je lunch.
– Plan een wandeloverleg in, samen met een gesprekspartner wandelen zal meer gespreksstof opleveren dan wanneer je aan een tafel zit.
– Kies voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.
– Vervang koffiedranken door verse kruidenthee
– Wanneer je veeleisend bent aan je personeel ben dit dan ook aan je zelf.
– Muziek moet ontspannend zijn maar een rust moment zonder muziek kan ook als zeer prettig worden ervaren.
– Maak van een andermans probleem niet jouw probleem. Dit klinkt misschien stom maar wanneer je een goed gesprek aangaat betekent dit niet dat je meteen met andermans sores moet blijven rondlopen.

Zorg dat jij het oplaadpunt van je zelf gaat worden!