• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

25 jarig bestaan Pompidoe in landgraaf en budget koken in Nieuwenhagen.

25 jarig Pompidoe in Landgraaf

Tegenwoordig is het niet meer van zelf sprekend dat een peuterspeelzaal/buitenschoolse opvang 25 jaar in de zelfde wijk zit. Afgelopen week bestond de kinderopvang Humanitas vestiging Pompidoe in Landgraaf 25 jaar en in de zelfde wijk. Tijdens het officiële gedeelte werden er 3 medewerkers in het zonnetje gezet die vanaf dag 1 aanwezig waren, sprak de regio directeur een aantal  mooie woorden en samen met de wethouder van de gemeente Landgraaf (dhr. Schifferlers) werd de nieuwe locatievlag onthuld.

Ook de Sportvoedingscoach mocht deelnemen aan deze feestelijke activiteiten, zo konden de kinderen zelf gezonde smoothies mixen en was er de mogelijk om gezonde (vegetarische) wraps te maken. Leuk om te ervaren dat kinderen die thuis bepaalde ingrediënten niet eten nu wanneer ze het zelf mogen maken wel eten.

budget koken in Nieuwenhagen

De herfstvakantie stond in de Nieuwenhagen in het teken van de sportweek! Samen nieuwe sporten ontdekken die ook nog eens leuk zijn. Zo konden de deelnemers yogalessen volgen, meisjesvoetbal spelen, was en een bootcamp voor kinderen en volwassen, EHBO les en was er een workshop budget koken. 18 deelnemers kregen op het sportcomplex van SVN niet alleen handige tips hoe je met minder toch duurzamer en gezond boodschappen kunt doen. Ze gingen ook zelfstandig een gezonde lunch samenstellen. Een verse flespompoenensoep, een echt spelt broodje gezond met 30+ kaas en een flesje water met duiven en limoen. Verbazend dat het voor veel mensen zelfs als “oh dit is echt zo gemakkelijk en lekker” werd ervaren. Zeker in het kader van “JOGG Landgraaf gezonder leven dus ook water drinken” was het flesje voor de kinderen een super tip. Dit ga ik doen op school waren bij een aantal kinderen de reactie.

Voor de jonge deelnemers was het vooral spannend om bepaalde groenten en fruit te proeven. Hoe smaakt de koolrabi, wat is een kiwi bes en hoe smaken verschillende combinaties die ik niet durf te eten.

Budget koken, kosten besparen of moeite met de invulling van de ijs of voorraad kast?

Denk jij dat het huidige eetpatroon in je gezin ook gezonder kan, maar heb je moeite om de juiste stappen hier in te ondernemen? Stap voor stap wordt je huishouden geholpen om op een simpele en eenvoudige manier een gezondere levensstijl te ontwikkelen.
Of het nu gaat om een aangepast voedingsschema, de inhoud van de ijskast of door samen een boodschappenlijstje op te stellen en daarna samen boodschappen te gaan doen. Samen gaan we daar de juiste keuzes in maken. Denk ook eens aan budget besparen of gezonder maar ook goedkoper kunnen koken. Alle mogelijkheden komen aan bod.

Neem dan eens contact op met de Sportvoedingscoach