• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Happy Italy maar hoe happy ben je dan?

De slogan op hun gelikte website ziet er veel belovend uit. Net als het aantal vestingen 7 stuks gaan er nog open in 2018 en 2019.  Rijen dik staan de mensen in Kerkrade voor de deur te wachten. Niet alleen om 17.00 uur maar ook om 20.00 uur. Of het nu regent of 30 graden is hoe dan ook Happy Italy is booming business. Reserveren is niet mogelijk en voor de deur hangt heel groot op dat alleen via pin kunt betalen.

2017 misschien te druk

Op een zomerse dag in 2017 belde ik een relatie van mij op met de vraag of het eten bij Happy Italy lekker was. Het antwoord was niet geheel verhelderd. Je hebt een enorme keuze en als je het op krijgt dan ben je echt een grote Eter. Samen wilde ik met Sonja gezellig een hapje eten om vervolgens in de plaatselijke bioscoop een filmpje te gaan bezoeken. Om 19.40 uur arriveerde we voor de deur. Er stond een rij van ongeveer 15 personen en nog voor we konden aansluiten riep iemand “tafel voor 2” nou niemand stak zijn hand op dus nog voor we in de rij konden aansluiten mochten we naar binnen.

Bestellen-eten-drinken-betalen in 30 minuten.

Een tafeltje middenin het restaurant. We kregen de menukaart onder onze neus geduwd en iemand anders kwam het drinken opnemen. Een pizza met tonijn en een pasta met tonijn werden besteld. Eigenlijk nog voordat we adem konden halen stond zowel het drinken en het eten voor onze neus. Precies 30 minuten later 20.15 uur stonden we eigenlijk flabbergasted buiten. Gegeten, gedronken, na buiten gekeken en betaald. Dat alles in 30 minuten. We wilde toch eigenlijk een beetje genieten? Of het eten gesmaakt had? Er zat geen verschil tussen de pizza van de lokale pizzaboer of die van Happy Italy. De pasta daarin tegen die kon echt wel vele malen beter gemaakt worden.

2018 kwaliteit of kwantiteit de WC is in ieder geval buiten.

Zomer 2018, Met 3 man een hapje eten of boodschappen gaan halen en thuis koken. In een gekke bui besloot ik om met vrouw en dochterlief een hapje te gaan eten. Lotte wilde het Wereldrestaurant in Kerkrade in en Sonja wilde liever iets anders. Aangezien het bij Happy Italy niet druk was besloten we toch om het een 2de kans te geven. Helaas hadden we alleen cash geld bij ons en geen bankpas. Een dame die ons hoorde praten bood haar hulp aan en wilde wel voor ons betalen. Uiteraard alleen wanneer we haar cash deden terugbetalen. Bij binnenkomst werden we aan een tafel bij het raam gezet. De mensen die voor ons hadden gegeten waren vergeten hun bord op te ruimen want de helft van hun bestek en borden stond er nog. Een vriendelijke dame kwam alles ophalen. De heer die vervolgens de bestelling kwam opnemen had er minder zin in. Op mijn vraag waar het herentoilet was antwoorden hij “buiten staan voldoende bomen of auto’s”  vervolgens liep hij weg. De dame die het drinken kwam brengen nam het eten op en nog geen 5 minuten later stond het op tafel. Jammer genoeg zonder bestek. Dit duurde ook nog 5 minuten voor dit gebracht werd.

Pizza, pasta en een salade gemakkelijker kan het niet

Een salade met tomaat en mozzarella , een pizza met tonijn en een pasta met garnalen en rucola. Een gemakkelijke bestelling die je denkt regelmatig geserveerd wordt. De pizza was prima, je ziet dat de mensen in de keuken deze vaak maken en ze smaakte in ieder geval beter dan in 2017.  Wat betreft het de salade dat was een aanfluiting, een bak met sla, een tomaat in 4 stukken gesneden en een bol mozzarella in 4 gelijke delen erbij. Dan denk je alles gehad te hebben krijgt de buurman naast ons (een gezin uit Engeland) een kindermenu voor een 5 jarige. Ik denk dat de hele familie er van kon eten. De moeder was nog meer verbaasd dat ze alles meekreeg terwijl ze al een aantal keren had aangegeven niet tevreden te zijn over het eten. Nu dan mijn pasta, boh wat had ik daar een zin in. Pasta, kappertjes en garnalen.

Snelle hap in de categorie fastfood

Helaas werd mijn teleurstelling alleen maar groter. Slechte bediening, een grote mond van een medewerker en dan mijn pasta. Een bord pasta met saus, die half lauw was en er welgeteld 1 hele garnaal te vinden in mijn pasta.  Binnen 15 minuten waren we klaar. De dame die vroeg of het gesmaakt had vertelde ik wat ik van hun pasta en salade vond. Helaas zeg ze voor u maar ik hoor dit regelmatig en heel eerlijk ik zou er ook niet voor kiezen. Nu bieden ze een hele slimme 100% garantie aan maar wat heb je eraan als je bijna respectloos wordt behandeld en het eten echt beter kan.

Betalen maar niet met de pin

Tijd om te betalen dacht ik dan maar zo. Met de rekening ongeveer €27.50 kwam de dame aangelopen. Ik duwde haar 50 euro in de handen en zonder blikken of blozen nam ze het aan. He dacht ik er wordt toch alleen via de pin betaald. Wachtende op het wisselgeld hoorde ik het koppel achter ons zeggen “dit hebben we niet besteld”, waarop de jongeman zegt ik kan het ook voor u inpakken. Hoe dan ook Happy Italy is misschien een goed lopende zaak maar wanneer je iets meer geld en tijd steekt in de kwaliteit van de bediening en een gerecht 1 euro duurder maakt kun je wel veel meer kwaliteit leveren en komen de mensen met nog meer plezier. Voor mij in ieder geval en ik denk voor vele andere stoot ik me niet voor de 3de keer aan de zelfde steen.

“We willen dat iedereen een leuke tijd heeft bij Happy Italy. Kom gezellig eten, drinken of zelfs je kinderfeestje vieren bij Happy Italy!”