• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

GEZONDHEIDSWEEK MET EEN RESTAURANTAVOND BIJ IKC DE GELUKSVOGEL

Maastricht – In Maastricht heeft op woensdagavond 27 september een eendaagse restaurantavond plaatsgevonden. Op IKC de Geluksvogel stond er een heus drie-gangen menu op het programma.  Dankzij de medewerking van de kinderen van groep 1 t/m 8 konden vanaf 17.00 uur 80 personen plaatsnemen aan de voor hun speciaal gedekte tafels. Met eigen gemaakte placemats door kinderen uit groep 1 en 2 was het feest compleet. De restaurantavond was één van de onderdelen die de basisschool in samenwerking met meerdere (lokale) partijen had opgezet. Dit project wordt ook gesteund door JOGG Maastricht.

Samenwerking in de keuken zorgt voor een lekkere en gezonde maaltijd

Voorafgaand aan de restaurantavond werd er door de oudere kinderen geholpen om het drie-gangen menu op tafel te toveren. Zo werden de aardappels geschild, spruiten schoongemaakt en de wortels klein gesneden. Voordat er daadwerkelijk gegeten kon worden, werd het diner officieel door de directrice geopend.

Onder het genot van een voorgerecht werd er in de keuken de laatste hand gelegd aan de 3 hoofdgerechten waaruit de gasten konden kiezen. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht werd er door de Sportvoedingscoach André Mostard uitgelegd waarom gezondere keuzes de betere keuzes zijn en dat een gezonde keuze niet een dure keuze hoeft te zijn. Zowel de ouders als het team van IKC  De Geluksvogel nog een aantal bruikbare handvatten mee die ze kunnen gebruiken voor een gezondere toekomst voor “hun kinderen”.  Ouders gingen met praktische tips naar huis, die gemakkelijk zijn toe te passen in de huiselijke sfeer.

Als afsluiting werd door de leerlingen het nagerecht opgediend. Een fruitspies met verschillende soorten fruit die door de kinderen zelf bereid was.

Geslaagde avond

Voordat de gasten met een voldaan gevoel huiswaarts keerden, was er nog een slotwoord door Martijn Bodelier (leraar bij IKC De Geluksvogel) en de Sportvoedingscoach. De gasten waren zeer tevreden over de opzet en vonden het een groot succes! Niet wachten tot het volgende schooljaar maar wellicht eerder zal er een nieuwe restaurantavond plaatsvinden bij IKC De Geluksvogel.

De Sportvoedingscoach zet zich in als MVO partner om kinderen, ouders maar ook belangstellende bewust te maken van het belang van voldoende beweging en gezonde voeding.