• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

The Dutchies On the move

Blijf binnen, stay inside, bleib drinnen, البقاء في الداخل, rester à l’intérieur, zostań w środku, 留在裡面, quedarse adentro, içeride kal

Heb je een van bovenstaande woorden begrepen? goed dan weet je dat je binnen moet blijven.

Het zou zo maar een titel van een film of een boek kunnen zijn. Nee dat is het niet maar het is wel de beweging die we zien in Nederland. Sinds er, een week geleden is aangegeven dat we met zijn allen minder op straat moeten komen en dat veiliger is voor ons lijkt het er wel op dat de straat juist de plek is waar we willen zijn. Want wij zijn Nederlanders en doen het altijd anders.

1,5 meter is best wel 1,5 meter en niet dicht op elkaars lip.

We worden op allerlei manieren gewaarschuwd, de media, de socialmedia, de BNN-ers, de ministers, de koning, de kranten zelfs een amber-alert moest er aan te pas komen. Blijf zo veel mogelijk thuis en wanneer je buiten bent neem dan tenminste 1,5 meter afstand. Helaas, wij de Nederlanders vinden dat ze hier geen gehoord aan moeten geven en gaan massaal naar het strand, in het park, of elders hun vertier zoeken.

Als ik dan later op de avond het nieuws hoor waarbij een jongeman zegt dat hij toch niet het coronavirus kan krijgen omdat hij een kind is en tegelijkertijd een mevrouw aangeeft dat het in Nederland niet duidelijk is of je wel of niet op straat moet komen dan vraag ik me af………. Zijn we nu echt zo dom?? Als we zeggen dat er onder iedere paarse steen 1000 euro ligt dan weten we precies waar we moeten zoeken, maar luisteren? Nee dat kunnen we niet.

De paracetamol

Denk je nu echt wanneer je een paracetamol pakt dat in die paracetamol een denkbeeldig mannetje zit die zegt “zo paracetamol wij moeten even naar de hersenen toe want iemand heeft hoofdpijn?”. Hoe duidelijk wil je het krijgen. Iedere ochtend worden we wakker met een nieuwe verhalen en de slachtoffers die er weer bij zijn gekomen.

Wakker worden in een droom die werkelijkheid is.

De beelden uit de ziekenhuizen komen 24-7 voorbij op het nieuws en op socialmedia. In Italië krijgen ze de lijkenkisten niet meer weg en haalt het leger ze op en in België plaatsen ze containers op de landgrenzen om de kooplustige Nederlanders weg te houden. Diezelfde groep mensen die in Nederland massaal de winkels leeg gaan kopen omdat ze denken dat er niet voldoende voorraad is.

Nee jongeman en mevrouw uit het SBS6 journaal, inderdaad u kunt het niet krijgen want er lopen 1000 denkbeeldige mannetjes om u heen die tegen het virus zeggen “deze 2 mensen mogen het niet krijgen” bah bah.

Helaas zal het wel tot een lock-down gaan komen. Een moment dat we niks meer mogen, niet meer vrij op straat mogen bewegen, niet meer met zijn allen de supermarkt in mogen rennen en vooral moeten binnen zitten. Waarom? Heel simpel als wij met zijn allen nog een gezonde toekomst willen hebben en zeker onze kinderen dit gunnen dan moeten we gewoon eens luisteren wat de mensen zeggen die er verstand van hebben!

Blijf binnen, stay inside, bleib drinnen, البقاء في الداخل, rester à l’intérieur, zostań w środku, 留在裡面, quedarse adentro, içeride kal

Blijf in beweging

Het nieuws gezien over de Fransman die de Marathon had gelopen over het balkon van 7 meter lang? Elisha Nochomovitz deed dit op zijn flatje, 6029 keer rende hij dit heen en weer. Je kunt dus echt wel thuis in beweging blijven en hoef je niet het park in of het stand op.

Pak een zwaar voorwerp in huis en je kunt al een aantal oefeningen doen. Vul je koffer maar met kleding. Normaal gaat daar ook meer dan 20 kg in dus dat kan nu ook. Ben creatief en zoek vooral ook de uitdagingen op.

Doe wat in huis

Doordat je thuis lekker in beweging blijft hoef je ook niet met het excuus te komen dat je er geen tijd voor had. Ook dit kun je plannen. Is dit toch lastig? Ruim dan de zolder, garage, schuur of je kelder op. Zet alles in dozen en verplaats deze van links naar rechts. Zorg dat je het huis een grote schoonmaakbeurt geeft. Alle hoekjes tellen mee en dus ook de ramen. Denk er maar eens aan een virus kan ook ergens op de klink zitten. Extra aandacht voor een grondige schoonmaak is dus altijd goed.

Denk eens aan de medemens

Ga je onderuit op de bank zitten en zapt alle zenders af dan heb je het idee dat je alles al gezien hebt en wordt het erg vervelend. Besteed je tijd dus nuttig. Weet je nog wat de mensen in de zorg doen? Nee nou dat kan ik je ook niet vertellen. Wat ik wel weet is dat veel vrienden van mij sinds een aantal weken meer uren draaien, weinig nachtrust hebben en een enkeling geen WC papier meer heeft. Waarom? om er voor te zorgen dat onze gezondheid zo gezond mogelijk blijft en die van alle patiënten alleen maar kan verbeteren. Deze hard werkende mensen in de zorg (dit geldt voor alle zorgsectors die nu de longen uit hun lijf rennen zoals leraren, transport ect) willen juist dat WIJ binnen blijven.

Doe dat dan ook!! Kom nu niet weer met een excuus. Geen eendjes voeren, niet nog even verf halen, niet denken ik krijg dat corona virus niet. Nee die 2 dingen aan de zijkant van je hoofd en die 2 dingen boven je neus hebben gehoord en gezien dat het iedere dag erger wordt en dat wij dus binnen moeten blijven.

Blijf je binnen en toch in beweging dan wordt je tenminste niet mentaal moe. Ga je dan toch nog even naar buiten? 1,5 meter is de minste afstand die je moet en kunt nemen. Denk maar gewoon bij jezelf de persoon die voor mij loopt stinkt uit zijn mond.

Blijf gezond! Let op een andere maar op een veilige afstand.