• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Je immuunsysteem tegen de griep

Zodra de blaadjes van de boom vallen denken de meeste mensen dat de herfst is aangebroken. Oeps dit jaar door de enorme droogte zouden we dus al in juli de herfst hebben. Nee helaas zodra de herfst echt begint zal ons immuunsysteem meteen op de proef worden gesteld. Een griepje een verkoudheid of misschien wel zo ziek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zodra de herfst is begonnen krijgen we er allemaal last van.

Verkouden worden is geen ramp

Als je verkouden bent dan is dat geen ramp. De een is het vaker dan de andere maar voor beide is het heel vervelend. Snotteren, hoesten, niezen en verhoging spelen dan ook nog eens een vervelende factor bij verkoudheid. Is dit nu standaard in de herfst of dom pech. Dom pech is het niet maar het komt ook niet door de blaadjes. Het heeft met je immuunsysteem te maken hoe sterker dit is hoe minder last je krijgt van een griepje, verkoudheid of anders. Eet je ongezond dan zal het lichaam veel afvalstoffen moeten verwijderen. Dit kost energie en gaat ten koste van je weerstand. Sport je weinig en je conditie is belabberd dan wordt het door een griepje zeker niet beter. Beweging is dus zeker ook belangrijk in deze.

Wil je zorgen dat je sterker voor de dag komt dan is het goed om op onderstaande punten te letten

  • Eet zo gezond mogelijk, een cheat-meal mag best wel maar zeker niet meerdere keren in de week.
  • Vitamine C stimuleert de aanmaak van witte bloedlichaampjes. Hoe schoner een product (Dus geen pakjes en potjes) hoe beter de vitamine c zijn werk kan doen.(groenten, fruit en aardappels zijn prima vitamine c bronnen) Bessen zijn vaak rijk aan vitamine c.
  • Vezelrijk eten helpt bij de afvoer van afvalstoffen. Als je iets in je lichaam hebt zitten waar je vanaf wilt helpen vezels hier prima bij. Zorg dus dat je vezelrijke producten eet hierdoor is je stoelgang beter en zal je lichaam sneller fit worden. Heb je last van een glutenallergie dan kun je ook Psyllium vezels gebruiken.
  • Wanneer je veel koffie drinkt moet je dit gaan minderen. Door de koffie zal de afgifte of opname (hoe je het bekijkt ) verminderen. Dit geldt voornamelijk voor de vitamine B reeks en de vitamine C. Juist de vitamine C is belangrijk omdat deze er voor zorgt dat er een verhoogde opname is van ijzer in de darmen. Drink liever kruidenthee
  • Nachtrust is belangrijk, slapen, slapen en slapen. Wanneer je lichaam er behoefte aan heeft moet je dit zeker gaan doen. Ga je niet zieker voelen dan je bent. Anders gezegd frisse lucht doet wonderen.
  • Vermijd bewerkte suikers, dit geldt net als het eten hoe gezonder dit is hoe minder je lichaam er tegen moet werken. Geraffineerde suikers zijn slecht voor je lichaam en dit komt niet ten goede van je immuunsysteem
  • Blijf niet te lang rondlopen met je griep, verkoudheid of virus. Dit is niet goed voor je lichaam. Bezoek bij twijfel altijd je huisarts!

Wat doe jij tegen de griep? deel je tip met ons.