• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Hoe een koe een haas vangt of zoiets

Afgelopen maand werd ik in de Lidl aangesproken door een oudere dame die mager half om half*gehakt wilde kopen. Mager half om half gehakt bestaat niet bij de Lidl maar wel mager rundergehakt. Dit is aangeduid met een blauwe sticker.

Tot mijn verbazing liet de oudere dame me het koelvak zien waar het “magere gehakt in zou liggen”.  Inderdaad mager half om half gehakt. Bij het lezen van de verpakking stond er niks vermeld op de voorkant. Op de achterzijde waarop de product informatie staat vermeld was geen enkele vermelding terug te vinden over “mager” sterker nog de voedingswaarde blijken exact het zelfde.

Je wilt dus iets kopen wat niet bestaat maar volgens de winkels wel aanwezig is.

Let op tekst gaat verder onder de 2 foto’s

Meerdere winkels

Omdat Lidl de winkels overal het zelfde inricht ging ik ook maar eens kijken in Sittard en Hoensbroek. Vragend aan het personeel voor mager half om half gehakt werd ik gewezen op het plakkaat wat boven de koeling hing. Het was dus niet een winkel die deze vermelding deed maken maar meerder winkels.

Bellen met de Lidl.

Uiteraard even foto’s gemaakt en erna bellen met de Lidl. De vriendelijke dame aan de telefoon wilde me graag helpen maar had eigenlijk nog nooit van magere half om half gehakt gehoord, Ik moest een ticket inschieten. Zo gezegd zo gedaan, op 3 augustus een ticket ingeschoten waarbij ik de mail kreeg dat er binnen 4 dagen contact met mij opgenomen zou worden. Helaas het antwoord bleef uit. Op 10 augustus een reminder sturen maar ook daarop geen antwoord. Ik had ook eigenlijk geen antwoord verwacht want het product wat ze aanbieden bestaat niet.

Lang leven socialmedia.

Aangezien ik wel vaker producten in supermarkten tegenkom die qua verpakking of inhoud niet kloppen koppel ik dit regelmatig terug via twitter. Niet openbaar maar wel via een privé bericht. Ik ben er achter gekomen dat de Socialmedia teams die daar achter zitten altijd lekker snel en soms in leuke vlotte berichten reageren. Uiteindelijk wordt er dan ook snel wat mee gedaan.

Ook in deze dan maar even via Twitter contact gezocht. In eerste instantie kreeg ik de melding dat ze mijn ticket waren vergeten en ze via de mail gingen reageren. Leuk maar dan zou die reactie wel via een 64K inbelmodem uit 1991 verstuurd zijn want ik zat er inmiddels al meer dan een 9 dagen te wachten. Uiteindelijk kreeg ik via Twitter een privéberichtje terug. Het is gewoon allemaal het zelfde gehakt. Niks mager! En ook nog eens fout in de prijs.

Fout erkenning

Een compliment voor de Lidl, ze geven eerlijk toe dat er een fout is gemaakt en ze dit het liefst zo snel mogelijk willen wijzigen. Jammer genoeg zijn in de afgelopen weken wel flink wat mensen voor het lapje gehouden met half om half gehakt wat niet bestaat.

*half om half is de helft rundergehakt en de andere helft is varkensgehakt.

 

Zie je zelf een product in de winkel liggen waarover je twijfelt laat het mij weten ik zoek het graag voor je uit.

[wpforms id=”1491″]