• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Het najaar komt eraan: welke winterse gerechten zijn nu voordelig om te maken en kun je ook invriezen?

Sportvoedingscoach - André Mostard - stoofpot

Als de koude winterdagen naderen, is er niets fijner dan genieten van hartverwarmende gerechten. Maar wat als je een druk leven hebt en niet altijd de tijd hebt om uitgebreid te koken? Gelukkig zijn er talloze winterse gerechten die niet alleen voordelig zijn om te maken, maar ook perfect kunnen worden ingevroren voor later gebruik. In deze blogpost delen we een aantal heerlijke ideeën waar je deze winter van kunt genieten, en die je gemakkelijk kunt invriezen.

Stoofschotels

Stoofschotels zijn perfecte comfortmaaltijden voor de koude winteravonden. Ze zijn eenvoudig te maken en vol met smaak. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke runderstoofpot of een vegetarische variant met bonen en groenten. Het mooie van stoofschotels is dat ze vaak zelfs nog lekkerder worden naarmate ze langer staan. Maak dus gerust een grote hoeveelheid en vries de rest in porties in voor later.

Soepen

Soep is altijd een goede keuze als het buiten koud is. En het mooie is dat veel soepen zich uitstekend lenen om ingevroren te worden. Denk aan erwtensoep, pompoensoep of tomatensoep. Maak een grote pan vol en verdeel het in individuele porties die je gemakkelijk kunt ontdooien wanneer je zin hebt in een warme kom soep.

Ovenschotels

Ovenschotels zijn niet alleen heerlijk, maar ze zijn ook ideaal om van tevoren te maken en in te vriezen. Denk aan een lasagne, aardappelgratin of een hartige taart. Maak een grote schaal vol en verdeel het in porties voordat je het invriest. Zo heb je altijd een lekkere maaltijd bij de hand wanneer je even geen tijd hebt om te koken.

Stamppotten

Stamppotten zijn typisch winterse gerechten die zowel voedzaam als lekker zijn. Denk aan hutspot, boerenkoolstamppot of zuurkoolstamppot. Maak een grote pan vol en verdeel het in porties voordat je het invriest. Op deze manier kun je op elk moment genieten van een heerlijke stamppot, zelfs als je weinig tijd hebt om te koken.

Hartige taarten

Hartige taarten zijn niet alleen veelzijdig, maar ook perfect voor de wintermaanden. Je kunt verschillende soorten groenten en kaas toevoegen voor extra smaak en textuur. Maak er meerdere tegelijkertijd en vries ze individueel in voor later gebruik. Zo heb je altijd een snelle en smakelijke maaltijd binnen handbereik.

Het invriezen van winterse gerechten is niet alleen handig, maar kan ook helpen om geld te besparen op boodschappen. Door slim gebruik te maken van seizoen producten en deze in bulk te kopen, kun je geld besparen terwijl je toch kunt genieten van heerlijke maaltijden.

Maar hoe zorg je ervoor dat je ingevroren gerechten hun smaak en textuur behouden? Zorg er allereerst voor dat je de gerechten snel afkoelt voordat je ze in de vriezer plaatst. Dit voorkomt ijskristallen en zorgt ervoor dat de gerechten hun smaak behouden. Daarnaast is het belangrijk om luchtdichte verpakkingen te gebruiken, zoals diepvrieszakjes of -bakjes, om te voorkomen dat er lucht bij het eten komt.

Als je een gerecht wilt ontdooien, doe dit dan langzaam in de koelkast om bacteriegroei te voorkomen. Of gebruik de ontdooistand op je magnetron als je haast hebt. Verwarm het gerecht vervolgens grondig voordat je het serveert.

Met deze tips kun jij deze winter genieten van heerlijke zelfgemaakte maaltijden, zonder al te veel moeite. Dus ga aan de slag met deze winterse recepten, vul je vriezer en geniet van warme, voedzame maaltijden wanneer jij daar zin in hebt!

Sportvoedingscoach - André Mostard - stoofpot