Woensdag 21 juni was een speciale dag voor de kinderen van KERNgezond Junior Chef uit Kerkrade.

De laatste maanden hadden ze toegeleefd naar deze dag waarop ze hun eigen gerechten mochten bereiden en presenteren aan een jury. Dit alles bij Wereldrestaurant Parkstad Plaza.

Voorbereiding

Begin april mochten de KERNgezond-kinderen van basisschool De Spoorzoeker in tweetallen hun eigen KERNgezonde gerechten samen stellen. Elk koppel bedacht een smoothie, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Voor elke gang werd een winnend koppel uitgekozen, zij waren de Junior Chefs.

De Junior Chefs hebben vervolgens hun gerechten besproken, geproefd en aangepast onder leiding van voedingsdeskundige André Mostard. Dit deden ze in Wereldrestaurant Parkstad Plaza, waar ze uiteraard eerst een uitgebreide rondleiding hebben gekregen.

De finale

Op 21 juni bereidden de kinderen hun gerechten en presenteerden deze aan een jury waarin wethouder Jo Schlangen, Danny Deng, eigenaar van Wereldrestaurant Parkstad Plaza en Roel Brouwers, ex-profvoetballer plaatsnamen. De kinderen presenteerden hun gerechten verder aan de aanwezige media, KERNgezond-partner Aevitae, hun eigen ouders en genodigden.

Master chef Kerkrade - Sportvoedingscoach.eu

De gerechten

Yasmine en Esmee, Junior Chefs van de smoothie, presenteerden drie verschillende gezonde smoothies. De smoothie van aardbei en appel werd als beste beoordeeld door de jury. De Junior Chefs van de voorgerechten, Sameehat en Zoë, presenteerden maar liefst vijf soorten tapenades waarvan de tapenade met tomaat en paprika de hoogste beoordeling kreeg. Zoë en Loïs, Junior Chefs hoofdgerecht, hadden een uitgebreid, gezond en heerlijk hoofdmaaltijd gemaakt. Dit bestond uit bataat friet met knolselderij, wortel en koriander en met stukjes kipfilet met zoetzure saus. Hierbij kregen de gasten ook nog een heerlijke quinoa salade bij geserveerd. De jury beloonden dit gerecht zelfs met een dikke 9. Het nagerecht werd verzorgd door Gwen en Norah. Zij maakten een heerlijke Frozen Yoghurt met vers fruit.

De Smoothies - Master Chef Kerkrade - Sportvoedingscoach.eu

De winnende gerechten worden allemaal opgenomen in het menu van Wereldrestaurant Parkstad Plaza. Deze zijn dus binnenkort te proeven!

De kinderen vonden het een schitterende beleving en ontvingen dan ook een groot applaus van alle aanwezigen. Onder de professionele begeleiding van voedingsdeskundige André Mostard hebben de kinderen zelf mogen ervaren dat gezond ook lekker kan zijn. Ervaren is begrijpen

De gerechten van Master Chef Kerkrade - Sportvoedingscoach.eu

De toekomst

Binnenkort mogen de kinderen zelf het gehele menu proeven en aanschouwen als het daadwerkelijk op de kaart staat.