Leestijd: < 1 minuut

Schooljaar 2013-2014

Op donderdag 19 september 2013 kregen we ( een groep leerlingen van de bovenbouw van B.S. Titus Brandsma ) in het kader van het thema “Energie”een workshop ,gegeven door voedingsdeskundige André Mostard.

De voedingskundige liet ons zien wat gezond en ongezond eten en drinken betekent. Met behulp van het smartboard toonde hij foto’s ,waarop de gevolgen van ongezond en gezond eten en drinken te zien waren en welke producten horen bij gezond of ongezond .

Hij legde ons ook op een duidelijke manier de piramide van gezond leven uit. Hij wees ons op het verschil tussen voeding ( = gezond ) en voedsel (= ongezond) en hoe belangrijk een goed ontbijt is.en wat je beter niet bij het ontbijt kunt eten.

Wij schrokken van de hoeveelheid suikerklontjes in verschillende producten , zoals de 24 klontjes in AA-drank en de 9 suikerklontjes in een glas cola… Er werd ons daarom ook duidelijk geadviseerd om maar 1 keer per week sportdrank te drinken en dan nog het liefst voor de sportbeoefening.

Veel suiker eten en drinken is schadelijk voor je gezondheid. Ook het eten van te veel junkfood is erg ongezond. Ook hiervan lieten enkele foto’s de schadelijke gevolgen zien.

We leerden ook het ezelsbruggetje:Verzadigd vet=V van verkeerd en Onverzadigd vet=O van oké

Dit vonden we wel handig en interessant .

Het was een erg leerzame en interessante workshop, waarin we een hoop informatie kregen en waarin we heel veel leerden over voeding ,voedsel en gezond eten . Wel handig met het oog op onze onderzoeksvragen !

Anne, Adam, Mohammed en Iris