Leestijd: 2 minuten

Periode:  september 2015- januari 2016

Ik ben Michelle, 28 jaar en woonachtig in Valkenburg. Naast een fulltime baan ben ik blogger en houd ik van reizen, lezen, sporten én van lekker eten. Maar ik wilde wat kilo’s kwijt en fitter worden. Hoe ik dat heb gedaan en wat mijn ervaringen zijn wil ik graag delen.

In januari 2015 ben ik begonnen met sporten bij VHealth in Valkenburg. Ik heb mijn hele leven aan verschillende soorten sport gedaan. Maar voor het eerst ging ik me meer bezighouden met krachttraining. Ze leerden me de juiste techniek en houding en ik had er meteen plezier in. Mijn doel was om af te vallen. Echter, door alle tegenstrijdige diëten en meningen over gezonde voeding was ik de draad kwijt en wilde het afvallen niet lukken.

Hoe heb ik mijn doel bereikt

Via VHealth ben ik eind augustus 2015 in contact gekomen met de Sportvoedingscoach André Mostard. Hij plande meteen een afspraak met me in. Voor die eerste afspraak heb ik een week bijgehouden wat ik elke dag at. André maakte van deze gegevens een voedingsanalyse en de uitkomst verbaasde me enorm. Ik bleek te weinig te eten en te veel verzadigd vet binnen te krijgen! Ook at ik niet gevarieerd genoeg.

Na het gesprek met André ging er een ‘nieuwe wereld’ voor me open. De wereld van koolhydraten, eiwitten en vetten. André heeft me de juiste handvaten aangereikt waarmee ik zelf mijn eigen plan heb opgesteld. Ik kreeg van André op maat gemaakte voedingsschema’s. Die gebruikte ik in combinatie met mijn eigen sportschema’s en de handige app MyFitnessPal om dagelijks in te vullen wat ik aan voedingsstoffen binnen kreeg. Langzaam zou ik mijn calorie inname opbouwen en ik ben in een voor mij goede verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten gaan eten.

Ik begon met een levensstijl die totaal nieuw voor me was.  Producten bestonden ineens niet meer alleen uit calorieën, maar uit voedingsstoffen voor mijn lichaam. Het meer eten was in het begin best moeilijk. Maar uiteindelijk wende het wel. Elke dag varieerde ik in ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. En boodschappen doen en eten koken deed ik weer met plezier.

Meten is weten

André stuurde regelmatig een bericht met de vraag hoe het ging en ik kon ook altijd met vragen bij hem terecht. Heel fijn om een stok achter de deur te hebben. Maandelijks vond er een meting plaats om mijn voortgang bij te houden. En die metingen bleken een positief resultaat te hebben! In 4,5 maanden tijd was ik 10 kg lichter waarvan ruim 7,5 kg aan vet