Leestijd: < 1 minuut

Schooljaar: 2015- 2016

Hallo allemaal, in onze klas (groep 8) hebben wij mogen deelnemen aan het project JOGG (jongeren op gezond gewicht). We hebben 3 lessen gehad. Les 1 ging over het geschiedenis van het voedsel. In deze les kwamen we te weten hoe mensen vroeger aan hun eten kwamen en wat voor eten ze aten. Les 2 ging over wat je beter niet en wel kon eten en drinken.

We leerde ook hoeveel suiker er in voedsel en drinken zit. Op het laatst van Les 2 kregen we een opdracht. Die opdracht heette: Wat de boer niet kent dat vreet hij niet. De opdracht ging als volgt: We moesten een blinddoek omdoen en toen kregen we iets te eten in onze handen. Dat eten moesten we gewoon in onze mond stoppen.

En de laatste les (les 3) gingen we zelf spiesjes maken met: Aardbeien, Komkommer, Radijsjes, Kaas en Brood. We kregen ook nog een flesje water. We moesten proberen er water met een smaakje van te maken met: Aardbeien: Limoen, en Munt. Dat waren alle lessen van het project JOGG. Ik vond het een heel leuk project en de andere kinderen vonden het ook leuk.

Gemaakt door: Tygo en Milan
Basisschool St Ursula
Groep 8