• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Recensie Sushi Oranje Nuth “ware prikkeling sensatie voor de tong”

Mijn liefde voor goede sushi

Wanneer je sushi wilt eten denk je al vaak aan de rollen rijst met vis erin. Toch is sushi meer, de geschiedenis van sushi ligt veel dieper. Sushi is eigenlijk gefermenteerde vis in de rijst. Als je zegt ik, eet gefermenteerde vis met rijst dan zal er niemand om staan te springen. Sushi begon eerst als een echt “streetfood” product maar door de rijke hoeveelheid aan (rauwe)vis en ambachtelijke bereidingswijze is het uitgegroeid tot een echte delicatesse.

Langzaam is sushi in Nederland geïntroduceerd en te verkrijgen in de supermarkt maar ook in de diversen (all you can eat) restaurants. Toch zit er dan een groot verschil in de kwaliteit. Sushi kan niet door een “simpele Nederlander” gemaakt worden. Je moet zoveel discipline hebben om een ambachtelijke sushi te maken dan dit eigenlijk alleen door een Aziaat gemaakt kan worden. Nee ik zeg hier niet mee dat de “simpele Nederlander” geen sushi kan maken maar vaak proef je gewoon het verschil.

Reservering

In december 2018 is er aan het station in Nuth een nieuw sushi restaurant geopend. Dit ging niet zonder slag of stoot want de opening was al een aantal keren uitgesteld en de vraag was dan ook wel of ze wel open zouden gaan. Inmiddels zijn we 2 maanden verder en Sushi Oranje is een goedlopend restaurant geworden. Maar wat is er dan zo goed aan dit restaurant? Want in zuid Limburg liggen wel meer sushi restaurants en deze zijn niet allemaal even goed. Op het moment dat ik ging reserveren viel me meteen al op dat de aanwezige personeelsleden erg vriendelijk waren.

Bediening en uitleg

Bij sushi Oranje in Nuth krijg je bij binnenkomst meteen het gevoel dat je welkom bent. De tafeldame legt op een simpele maar ook duidelijke manier uit hoe je kunt bestellen. De bestelling loopt niet zoals in andere restaurants via briefjes maar via een tablet. Daarop staan alle gerechten afgebeeld en ook meteen het aantal stuks dat je bij je bestelling krijgt. Ook kun je iedere ronde (zo veel rondes als je wilt maar maximaal 2,5 uur) maximaal 5 items per persoon bestellen. Niet alleen staat op de tablet de gerechten die je besteld hebt maar ook kun je indien gewenst extra bestek, servetten of glazen bestellen. Tot slot is de rekening ook inzichtelijk en kom je dus niet voor verassingen te staan. Side Dishes en het drinken zijn namelijk niet bij de prijs inbegrepen. Hier kwamen we al snel achter omdat ik in de eerste ronde uit de Side Dishes de verse tonijn had besteld. Een klein bedrag maar een super kwaliteit verse tonijn die het extraatje waard was.

Tekst gaat onder de foto verder

Duur van de bestellingen:

Zodra je de items hebt uitgekozen druk je op verzenden. De maximale wachttijd is 10 minuten maar binnen 5 minuten heb je al een paar gerechten op tafel staan. Je hoeft dus ook niet direct achter elkaar door te bestellen want anders staat je tafel bomvol. Zodra er een bordje, schaaltje of plankje leeg is worden ze weggenomen.

Warm is warm en de sushi is perfect.

Wellicht herken je het wel, je besteld meerdere gerechten maar zodra ze op tafel staan dan is het lauw. Bij Sushi Oranje niet, de soepen en noedels zijn lekker smaakvol en warm en ook de rijstgerechten die je krijgt zijn op goede temperatuur. Wanneer je sushi in de winkel koopt dan komt dit vaak uit de koeling. Wat je dan proeft is een koud stukje rijst met een vulling. Bij de keuzes die wij hebben gemaakt voor de sushi heb ik zowel vlees, vis als vegetarische producten besteld. Wat we persoonlijk erg fijn vonden is dat de sushi (rijst) niet koud was maar lauw. Op deze manier zit er veel meer smaak aan het gerecht en komt de sushi beter tot zijn recht.

Prijs, kwaliteit & milieu bewust

Voor €24,50 (weekend) en € 21,95 (door de week) eet je 2,5 lang de lekkerste en fijnst bereiden gerechten. Deze prijs kan oplopen wanneer je drinken en Side Dishes besteld. Kinderen betalen maar €1,00 tot ze elf zijn. Kinderen tot 3 jaar eten gratis mee.Er is ruim voldoende keuze aanbod en ook voor de vegetariër is er voldoende te bestellen. Ook de kwaliteit van de vis en het vlees is erg hoog. Vaak zie je bij all you can eat concepten dat ook de kwaliteit van vis en vlees niet hoog is. Bij sushi Oranje is de stelregel “de kwaliteit van het vlees en de vis bepaald ook het genot van het eten bij de klanten” beter een hoge kwaliteit dan kwantiteit. Er wordt bij aankomst en uitleg van de bestellingen gevraagd om niet in de laatste rondes te veel bestellen wanneer je het niet denkt op te eten. Op deze manier wordt er zeer weinig weggegooid en blijft de kwaliteit erg hoog.

Allergieën, intolerantie & kindvriendelijk

Op het zeer duidelijke en eenvoudige bedieningspaneel is er ook de mogelijkheid om bij ieder gerecht op de i (informatie) te drukken. Normaal gesproken zou hier de allergenen informatie bij staan maar  deze informatie ontbrak nog op dit moment. De eigenaresse heeft echter aangeven hun best te doen om dit snel goed en op de juiste manier aan te vullen. Voor de allerkleinste is ook plek een heuse speelkamer waarin de kinderen ongestoord zich kunnen uitleven.

Conclusie:

Wil je lekker en betaalbaar sushi eten en genieten van de fijnste ambachtelijk bereide gerechten dan is Sushi Oranje in Nuth de plek waar je zeker een keer gegeten moet hebben Voor mij en mijn gasten was het een ware prikkeling sensatie op de tong. Hou er wel rekening mee dat je moet (ruim vooraf) moet reserveren. Ga je het toilet bezoeken dan staat je wat leuks te wachten, wil je weten wat? reserveer dan maar een plekje dan zal je het zelf meemaken.

Meer informatie: https://www.sushioranje.nl/  of op Facebook

zit ik binnenkort bij u aan tafel?