• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Honing de oplossing tegen hooikoorts?

Wanneer de kachel aan is en de meeste mensen met een dikke winterjas rond lopen begint mijn vrouw samen met veel andere mensen kriebels te krijgen. In de neus, de ogen, de keel maar ook zo af en toe kortademig.

Hooikoorts is niet alleen vervelend maar ook nog eens onaangekondigd.

Hooikoorts een veel voorkomend probleem waar je best wel iets mee kunt doen. Zodra je slijmvliezen in aanraking komt met de pollen is het feest. Niet letterlijk maar wel figuurlijk. In het voorjaar komende de eerste pollen al in de lucht, de knoppen die in de boom of in het gras zitten en alles wat maar als pol dat kan rondvliegen kan een oorzaak zijn van hooikoorts.

De meeste mensen met hooikoorts grijpen dan naar hun pufje, drankjes en tabletten. Er zijn ook nog enkele producten op de markt die zeggen dat ze de hooikoorts gemakkelijk kunnen bestrijden. Jammer genoeg werken ook die producten niet altijd.

Ook bij mij zijn er een aantal personen (sporters) die hooikoorts hebben. In een ernstige vorm maar ook in de milde vorm hebben ze er last van. Zolang het niet regent en de pollen in de lucht zitten zijn het de irritaties die er voor zorgen dat ze niet kunnen presteren zoals ze graag zouden willen presteren.

Geen natuurlijke oplossing?

De oplossing ligt vaak in de natuur en ondanks dat de volgende oplossing niet wetenschappelijk is bewezen kan het geen kwaad om het te proberen. Van de personen die ik begeleid hebben er 15 last van hooikoorts. 11 ervan zijn vrijwel af van hun hooikoorts 2 zijn van een ernstige vorm naar een milde vorm gegaan en bij 2 is er geen verandering. Op advies zijn ze honing uit hun eigen regio gaan gebruiken. Niet de gesuikerde honing uit de supermarkt maar de lokale honing van de imker. Stuifmeel dat in honing zit wordt in je lichaam opgenomen. Hierdoor bouwt het lichaam een antistof op en went het aan de lokale pollen omgeving (boom en gras pollen). Het is dus goed om dagelijks (Vanaf de start van het honing seizoen dit is september) een theelepel lokale honing te eten. Doordat je dit proces vanaf september dagelijks herhaald is de kans groot dat je bij de start van het pollenseizoen (januari – februari) minder of geen last meer hebt van hooikoorts.

Let wel op

Let op dat de honing van een lokale boer komt, je lichaam heeft namelijk last van de pollen uit de buurt en niet van 100 km verderop. Honing in de thee heeft geen effect. Honing verbrand namelijk bij 40 graden wat betekent dat je alleen maar suiker over gaat houden. Iedere dag meer dan een theelepel heeft geen effect. Je krijgt dan veel te veel binnen waardoor je lichaam misschien wel verkeerd kan gaan reageren.  Verjaag geen bijen uit je tuin, ze zijn wellicht de oplossing van je hooikoorts en halen alleen de nectar uit je tuin.

De beste methode is de theelepel honing op je tong leggen zodat dit door het speeksel direct kan worden opgenomen in het lichaam.

Wetenschappelijk niet bewezen

Het zou mooi zijn als het gebruik van honing bij hooikoorts wetenschappelijk bewezen zou zijn. Helaas zijn er te weinig cijfers over bekend wat betekent dat er geen wetenschappelijke stempel op gehangen kan worden.

Heb jij last van hooikoorts? Dit is het proberen waard. Baat het niet dan schaad het niet en dit is nog altijd beter dan een berg medicijnen innemen.

Laat mij weten of het gewerkt heeft!

Bovenstaand stukje boeiend? Deel het dan met en voor andere.