• Hoofdstraat 91 - 6436CD - Amstenrade
  • Ma.- Vrij.: 08.00 tot 18.00 uur
Hoe kan ik u helpen?

Een gezond lichaam door …

Iedereen streeft er natuurlijk naar om een gezond lichaam te hebben. Wanneer je gezond bent van binnen zul je merken dat je er aan de buitenkant ook steeds beter gaat uitzien. Maar wat maakt het nou dat je lichaam gezond is en blijft?

Gezond eten en sporten

We weten inmiddels allemaal dat voeding een hele grote en belangrijke rol speelt in het hebben van een gezond lichaam. Het is zelfs bewezen dat mensen die gezond eten zich fitter voelen, er jonger uitzien en veel meer energie hebben.

Het onderhouden van een gezond voedingspatroon is vele malen beter dan zo af en toe een dieet volgen om wat kilo s af te vallen. Naast een gezonde voeding is het ook raadzaam om alcohol met mate te drinken en het beste zou het zijn als je zou kunnen stoppen met roken. Niet alleen is dit beter voor je longen en andere organen ook je huid en je haren zullen er stukken gezonder gaan uitzien als je stopt met het nicotinegebruik.

Er is echter een manier waarbij je op een gemakkelijke en goedkope wijze je gezondheid kunt verbeteren. Het toverwoord hier is lichaamsbeweging. Als je meer aan lichaamsbeweging gaat doen zul je niet alleen veel afvallen qua gewicht, ook zul je zorgen dat je conditie verbetert en dat je spieren en gewrichten gezond en soepel blijven.

Ook verminder je met voldoende lichaamsbeweging de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Al vrij snel zul je merken dat als je meer gaat bewegen dat je gezondheid vooruit gaat en dat je je ook mentaal beter zult voelen. Mensen die regelmatig een stuk gaan wandelen voelen zich gelukkiger en hebben minder kans op een depressie.

Meer bewegen en het krijgen van een gezond lichaam hoeft niet duur te zijn. Het is niet altijd nodig om een duur abonnement te nemen op een sportschool. Wat simpele oefeningen of een stevige wandeling zijn al genoeg. Neem de fiets in plaats van de auto of neem de trap in plaats van de lift. Een paar kleine aanpassingen en een half uurtje bewegen per dag kunnen al zorgen voor een gezond lichaam.