Laura Tegels - Miss Beauty Limburg

De missen uit Limburg waren er klaar voor!

Onze eerste groepsactiviteit werd een feit. Rond de middag kwamen we samen in Valkenburg. Geheel verzorgd door Vhealth Valkenburg en de Sportvoedingscoach hadden wij een bootcamp en kregen we voedingsadviezen. Deze activiteiten dienen als voorbereiding op een zo fit mogelijke Miss in de finale.

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik vind mezelf redelijk sportief, echter weet ik dat ik nog het één en ander te behalen heb op het gebied van voeding. Vol goede moed en met een zelfverzekerd gevoel liep ik deze dag dan ook tegemoet.

De groep missen werd in twee gedeeld. Ik hoorde bij de helft die eerst de bootcamp kreeg.
De bootcamp heeft me aangenaam verrast. Ik had namelijk niet verwacht dat ik het zo leerzaam en toch ook wel erg leuk zou vinden.
Er werden een aantal oefeningen uitgelegd, de instructeur deed ze voor, waarna we ze gezamenlijk uitvoerden. Hierbij lette hij vooral op houding. Dit vond ik er prettig. Een juiste houding werkt preventief op blessure en is daarnaast natuurlijk erg van belang bij een Miss. Een Miss met een krom gebogen rug heb ik tenminste nog niet eerder gezien J.
Na deze introductie hebben we in circuitvorm de oefeningen uitgevoerd. De eerste ronde verliep prima, de daarop volgende rondes werden steeds vermoeiender. Toch leken alle missen het goed vol te houden en er ook echt plezier aan te beleven.

We waren wel toe aan een pauze.
Ondertussen was er namelijk een lunch voor ons klaargezet. Voedingscoach André Mostard had allemaal lekkere en gezonde hapjes voor ons uitgedacht. Zo kregen wij: spel rijstwafels met sla, avocado en een slanke hüttenkäse, quinoa salade met bosbessen en verse geitenkaas en hadden we een keuze uit verschillende zelf gemaakte smoothies met spinazie, aardbei of wortel.
Genieten, dat was het zeker! Ook krijgen we een aantal recepten toegestuurd, zodat we deze ‘verrukkelijk gezonde’ tussendoortjes thuis nog eens kunnen namaken!

Na de lunch was het tijd voor de training over gezonde voeding. Maar wat is nu gezond leven? En wanneer voelen wij ons gezond? Over deze twee vragen had ik nog niet eerder nagedacht, maar de antwoorden hebben we binnen de groep besproken. Je gezond voelen blijkt zoveel meer te zijn dan alleen gezond eten. Ook zijn er een aantal adviezen uitgesproken. Adviezen voor ons als groep, als Miss zijnde, maar ook individuele adviezen. Met al deze punten ga ik aan de slag!


Het is fijn om eens besproken te hebben waar jij nog je ‘bonus’ uit kunt halen. Want dat is het eigenlijk, een bonus; een extraatje; een boost, zodat je met nog meer energie mee kunt doen aan deze missverkiezing.

Vhealth Valkenburg en de Sportvoedingscoach bedankt voor een vernieuwende en gezellige dag.

Groet

Laura Tegels
finalist Miss Teen of Limburg 2016

Laura Tegels

Miss Beauty Limburg - Sportvoedingscoach

Sms Poll Limburg Laura naar 3010
Let op dit kost €1.10 per ontvangen bericht